Ekstra kort eller stå?

Hvornår skal du tage et ekstra kort, og hvornår skal du stå? Du skal sørge for at ramme 21 og ikke komme over. Mange står typisk på 17 og derover, men faktisk bliver risikoen for at komme over 21 for stor. Måske har du ikke tænkt over, at dealerens sandsynlighed for at få et lavt kort frem for et større er højere. 

Splitte kort

Hvis du har to ens kort på hånden, kan du dele din hånd op, men det er ikke altid en fordel. Det er en god ide altid at dele to ottere og to niere op, da de giver 16 og 18, og risikoen for at komme over 21, hvis du tager et kort mere, er høj. Med f.eks. to 5’ere og to 10’ere er det en dårlig ide at splitte hånden, da det kan give et ret dårligt resultat at have to 5’ere på hver hånd, hvor f.eks. to 10’ere eller billedkort bedre kan slå dealeren med værdien 20, som er det næsthøjeste i Blackjack.   

Hvad du gør med esset

Om nødvendigt kan du bruge esset som værdien 1 i stedet for 11. Hvis du får et billedkort eller en 10’er sammen med et es, har du en god hånd. Den strategi du kan holde dig til er altid at fordoble din indsats med et es på hånden, da dine chancer for at vinde er blevet større. Hvis du udover esset har en 6’er eller derunder, skal du bede om et kort mere, men hvis det er 7 eller mere, skal du stå.