Nem aftensmad til hverdag med boller i karry

Skal aftensmaden kunne tilberede hurtigt og ubesværet i hverdagen? Så kan du for eksempel prøve at lave en omgang boller i karry.

Boller i karry – nem og hurtig hverdagsmad

Det er rigtig nemt at lave boller i karry. Måske lader du dig afskrække af karry-delen – men boller i karry har ikke særligt meget tilfælles med de orientalske karryretter, som ganske rigtigt kræver en del tilsmagning og en fornemmelse for balancen mellem de forskellige urter og krydderier. Til boller i karry anvendes helt almindeligt, vestligt karrypulver – og det er nærmest umuligt at komme galt af sted med at lave denne utroligt velsmagende og mættende ret.

Samtidig er det nemt og hurtigt at købe ind til boller i karry. Du skal blot bruge kalv og flæsk, løg, hvedemel, mælk, æg, salt, peber, smør, æbler, karrypulver, gurkemeje, hvedemel og piskefløde. Mange af disse ingredienser har du sikkert allerede hjemme i køkkenskuffen eller i køleskabet, og hvis ikke, kan de skaffes i det nærmeste supermarked – oven i købet til forholdsvis lave priser. Boller i karry er ikke blandt hverken de dyreste eller mest avancerede retter, du kan lave. Til gengæld er det hurtigt at tilberede en skudefuld boller i karry – og langt de fleste børn såvel som voksne nyder den bløde sovs, de lækre boller og den afrundede og aromatiske duft og smag af karry og gurkemeje.

Til tilberedningen af boller i karry har du faktisk heller ikke brug for at finde det mest avancerede køkkengrej frem. Du vil kunne klare dig med en god, tykbundet gryde, et skærebræt og en skarp kniv. Og så tager tilberedningen sjældent mere end en halv times tid. Er du lidt fremsynet, laver du mere end en enkelt portion – og fryser resten ned til de dage, hvor det virkelig brænder på rent tidsmæssigt.

Du kan læse mere, og finde den fulde opskrift på boller i karry, på dk-kogebogen.dk

Astrid Pedersen