Fremhæv dine møbler med nyslebne trægulve

31 januar 2021 Lotte Hindsberg

Noget af det smukkeste der findes, er et nyslebet gyldent og varmt trægulv, og et afslebet trægulv fremhæver på smukkeste vis rummet, samt ens møbler og ting. Det modsatte er desværre også tilfælde. Et trist og gråt trægulv påvirker også rummet negativt og uanset hvor smukke ens ting er, kommer de ikke rigtig til deres ret, hvis gulvet trænger til en gulvafslibning. Også selvom man vasker det jævnligt med sæbe eller lud.

Da træ er levende skal det passes og med jævne mellemrum slibes, for forsat at se smukt ud. Det er nemmest at lave en gulvafslibning i forbindelse med en flytning, da det kan være bøvlet og hårdt at flytte og fjerne alle møbler i et rum, så det kan blive afslebet.

Gør det selv projekt

Det er muligt selv at afslibe jeres trægulve. Det er nemt at leje en slibemaskine og købe det nødvendige sandpapir i de forskellige byggemarkeder. Det er et hårdt og tidskrævende arbejde og du skal sætte 1-2 dage af til hver rum, der skal afslibes.

Det er vigtigt at du har styr på teknikken og får skriftet sandpapir på det rigtige tidspunkt. Hvis du bruger for groft sandpapir vil du lave ridser i gulvet og starter du for tidlig med det fine sandpapir, bliver du aldrig færdig. 

Inden du går i gang, bør du få et eller flere tilbud fra et gulvafhøvlings firma. Ofte vil der ikke være den store forskel på hvad det koster at leje en maskine selv samt indkøb af sandpapir og så hvad det koster at få en professionel ud og udføre opgaven. Hvis forskellen er minimal prismæssigt, kan det være værd at bruge sin tid på noget andet og det endelige resultat vil også alt andet lige blive flottere, da det bliver afslebet af en der har en langt bedre erfaring.

Flere Nyheder

24 august 2015

A-kassens ydelser