Få de kønne gulve igen med en gulvafslibning i Viborg

18 december 2019 Astrid Pedersen
Få de kønne gulve igen med en gulvafslibning i Viborg

Et trægulv, som er behandlet med olie eller sæbe, er typisk mere sårbart over for daglig slitage. Dette skyldes, at disse behandlinger er ikke forseglende, hvilket vil sige, at de ikke beskytter træværket i samme grad som eksempelvis fernis, lak eller maling.

I stedet for at forsegle gulvbrædderne, parketterne eller plankerne under et tykt, beskyttende lag, danner olie eller sæbe en hinde i træværkets overflade, hvor fibrene i træværkets overflade mættes med henholdsvis olien eller den fede sæbe. Denne hinde skal stedse vedligeholdes gennem ugentlig vask med særlig sæbe, som holder overfladen glat og ensartet.

Samtidig vil gulvet til en vis grad være beskyttet imod skader – men forsømmes den ugentlige vask, vil den beskyttende hinde hurtigt slides bort, og træværkets overfladiske fibre tørre ind. Dette gør gulvet sårbart – dets vandafvisende egenskaber forsvinder, hvilket gør, at farvede væsker opsuges i de udtørrede og porøse fibre, hvor de danner skæmmende skjolder og grimme plamager.

Dette får, sammen med de slidspor, der opstår når støv og snavs trædes ned i træværket, gulvet til at fremstå ujævnt og snusket. Og så er der ikke andet at gøre end at ringe til det lokale gulvfirma og få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning.

Dit trægulv kan blive pænt igen med en grundig gulvafslibning

Det slidte udseende betyder nemlig langt fra, at alt håb er ude fra dit før så kønne og strålende trægulv. I langt de fleste tilfælde kan pletter, skjolder og slidspor samt misfarvning fra solfalming nemlig fjernes ved en skånsom gulvafslibning. Med en gulvafslibning vil dit gulv genvinde fordums glans og ensartethed, og med den rette efterbehandling vil det på ny komme til at stråle som var det ganske nylagt.

Du kan altid klikke ind på Gulvkanonen.dk og bestille et gratis og uforpligtende tilbud på en effektiv gulvafslibning i Viborg.

Flere Nyheder

24 august 2015

A-kassens ydelser